Wakacyjna aura sprzyja organizacji imprez na świeżym powietrzu. Zastanawiasz się nad urządzeniem eventu firmowego w plenerze? To znakomity pomysł, który z pewnością przypadnie do gustu wszystkim uczestnikom. Zanim jednak przystąpisz do jego realizacji, masz przed sobą ważne zadanie: wybór odpowiedniego menu. Skorzystaj ze wskazówek Melon Catering i odnieś sukces!
Spis treści
Imprezy pod gołym niebem to zarówno swobodne biesiady, jak i eleganckie bankiety oraz garden party. Zielone otoczenie oraz słońce pozytywnie wpływają na atmosferę przyjęcia. Wiele osób decyduje się również na ustawienie namiotów, które zabezpieczają wydarzenie na wypadek nieoczekiwanej zmiany pogody.
Bez względu na to, czy organizowana przez Ciebie impreza będzie kameralna, czy też ma w niej uczestniczyć więcej osób, niezwykle istotny jest rodzaj potraw, jakie podasz. Catering na imprezę firmową to najlepsze rozwiązanie, które jest ogromnym ułatwieniem, a także daje gwarancję, że wszystko będzie świeże i pyszne. Na jaki rodzaj dań warto się zdecydować? Do eventów plenerowych pasują przede wszystkim proste przekąski, które dzięki nieskomplikowanej formie są łatwe w spożywaniu.
Imprezowe przystawki to często tzw. finger foods, czyli potrawy, które zmieszczą się w dłoni. Będą to różnego rodzaju tartaletki i wytrawne babeczki, a także kompozycje z warzyw i owoców. Dobry catering firmowy potrafi dostosować menu do charakteru wydarzenia oraz miejsca, w którym się odbywa.
Dania zaserwowane podczas letniej imprezy firmowej muszą uwzględniać warunki pogodowe: palące słońce sprzyja szybszemu psuciu się niektórych składników. I jest to kolejny powód, dla którego warto zdecydować się na catering na imprezę firmową. Doświadczeni szefowie kuchni wiedzą, które potrawy zachowają świeżość przez odpowiednią ilość czasu. Profesjonalny sprzęt oraz obsługa kelnerska dopilnują z kolei, aby jedzenie odznaczało się w wysoką jakością od początku do końca eventu.
Menu na imprezę plenerową powinno być różnorodne. W gronie pracowników mogą być weganie i wegetarianie, dlatego należy zadbać o to, żeby każdy znalazł coś dla siebie. Jeśli wiec zdecydujesz się na event w formie grilla, catering firmowy musi zaserwować nie tylko żeberka lub burgery, ale też ryby oraz warzywa.
Słoneczna pogoda wzmaga pragnienie. Dbając o komfort gości, zatroszcz się zatem o to, żeby na stołach znalazła się odpowiednia ilość napojów. Jest to ważne także ze względów bezpieczeństwa: w trakcie upałów łatwo o odwodnienie.
Jakie napoje może zaserwować catering firmowy? Przyda się woda oraz soki i koktajle owocowe. Na upały niezastąpiona będzie także lemoniada z dodatkiem świeżej mięty, która znakomicie gasi pragnienie. Dla zwolenników ciepłych napoi warto przygotować również herbatę i kawę.
Wybór cateringu na imprezę firmową nie może być przypadkowy. Zaufaj więc profesjonalistom i wybierz firmę z wieloletnim doświadczeniem. Melon Catering tworzą ludzie z pasją, którzy zadbają o to, żeby spełnić oczekiwania najbardziej wymagających osób. Przekonaj się o tym i sprawdź opinie naszych klientów!