Otwarcie firmy to niezwykle ważne wydarzenie, które jest też początkiem nowego etapu w Twoim życiu. Jak to odpowiednio uczcić? Obowiązkowym punktem powinien być event powitalny dla wszystkich pracowników. Warto dobrze się do niego przyłożyć: pierwsze wrażenie już na zawsze zapisze się we wspomnieniach. Dowiedz się, na jakie kwestie należy zwrócić uwagę i poznaj wskazówki Melon Catering.
Spis treści
Pierwszym punktem do udanej imprezy jest znalezienie odpowiedniej lokalizacji. Oczywiście, możesz zorganizować event w siedzibie firmy. Wiąże się to jednak z pewnymi komplikacjami. Konieczne byłoby m.in. przearanżowanie całej przestrzeni na potrzeby wydarzenia oraz opracowanie stosownych dekoracji. Należy też zaplanować catering firmowy, zadbać o oprawę muzyczną, a na koniec po wszystkim posprzątać.
Decydując się na zorganizowanie eventu powitalnego w restauracji, trzeba pamiętać o kilku kwestiach. Liczy się dobry dojazd, parking, przestronność, atrakcyjne otoczenie oraz elegancki wystrój. Duże znaczenie ma też jakość potraw i profesjonalny serwis. Nie wiesz, które miejsce wybrać? Mamy rozwiązanie: Mineralna 20 Przestrzeń Kreatywna w Warszawie, która należy do Melon Catering spełnia wszystkie, powyższe wymagania.
Co zrobić, żeby goście byli zadowoleni z imprezy? Pyszne jedzenie wprawi wszystkich w doskonały nastrój oraz pozostawi przyjemne wspomnienia. Rozwiązanie jest zaś bardzo proste: wystarczy postawić na profesjonalny catering eventowy. Doświadczenie szefowie kuchni opracują menu, które najlepiej sprawdza się na tego typu imprezach. Atrakcyjna forma podania będzie zaś cieszyć nie tylko podniebienie, ale też wzrok.
Potrawy podane przez catering firmowy powinny być dostosowane do charakteru wydarzenia, a także specyfiki przedsiębiorstwa. Dlatego, najlepiej stawiać na sprawdzone firmy, które mogą pochwalić się wieloletnią praktyką oraz pozytywnymi opiniami klientów. Zyskasz w ten sposób pewność, że dania trafią w najbardziej wyrafinowane gusta.
Jakiego rodzaju potrawy można zaserwować na evencie powitalnym? Catering eventowy to przede wszystkim różnorodne, powszechnie lubiane przekąski. Wśród nich powinny się znaleźć m.in. finger foods, które spożywa się przy pomocy rąk.
Przystawki na imprezę firmową muszą być także estetycznie podane. Dobra firma cateringowa dostosuje dekoracje do rodzaju eventu. Pyszne przekąski podaje się zarówno na ciepło, jak i na zimno, dzięki czemu każdy znajdzie coś dla siebie.
Wiele osób preferuje obecnie odmienne style odżywiania. Uczestnicy eventu mogą więc być na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej. Zatroszcz się o nich, serwując dania roślinne i bezmięsne.
Catering firmowy musi wpasować się w różnorodne gusta. Propozycje dań wegańskich i wegetariańskich powinny znaleźć się więc nie tylko w daniach głównych, ale też przekąskach i deserach. Twoi goście na pewno to docenią.
Chcesz, żeby każdy element imprezy był dopracowany w najdrobniejszym szczególe? Mamy na to sposób: wybierz Melon Catering. Indywidualne podejście do klienta, wieloletnie doświadczenie oraz wysokiej jakości potrawy to pewny przepis na udany event.