Organizacja jakiegokolwiek przyjęcia to poważne przedsięwzięcie. Szczególnie jeśli dotyczy ono imprez firmowych, gdzie liczy się nie tylko zapewnienie gościom odpowiednich warunków, ale też buduje się wizerunek, więc i prestiż, przedsiębiorstwa. Jednym z najważniejszych elementów, jaki należy uwzględnić przy organizacji, jest catering.
Podawane posiłki nie tylko sycą, ale też stanowią ozdobę stołów i całego przedsięwzięcia. Warto więc powierzyć ich przygotowanie ludziom, którzy są ekspertami w swojej branży. Jak jednak dobrać odpowiednią ofertę dla siebie? Na co należy zwrócić uwagę, kiedy dokonuje się wyboru firmy cateringowej?
Ciężko jest trafić w gusty kulinarne wszystkich zgromadzonych na przyjęciu, co nie oznacza, że nie warto próbować. Jednym z pierwszych kryteriów więc, na które należy postawić przy organizacji eventu z cateringiem, to obszerność oferty firmy, zajmującej się przygotowaniem i podaniem posiłków. Większe menu pozwala stworzyć ciekawszą kartę, złożoną z bardziej zróżnicowanych dań, pochodzących często z różnych kuchni. Jest to też istotne z perspektywy osób, które cierpią na alergie i różne nietolerancje pokarmowe – bardziej zróżnicowanie menu pozwala im dobrać odpowiednie posiłki dla siebie.
Doświadczenie w cateringu biznesowym to druga równie ważna cecha. Warto postawić na profesjonalne firmy, które już wcześniej z powodzeniem zaopatrywały takie wydarzenia w żywność. To daje pewność, że wszystkie dania będą najwyższej jakości, wykonane ze świeżych produktów, gotowe na czas, a obsługa będzie działała szybko i sprawnie.
O ile to możliwe, warto również przejrzeć referencje i galerię. Dlaczego? Dzięki tym pierwszym można dowiedzieć się, jak usługi wybranej firmy oceniane są przez dotychczasowych klientów. Ich opinia zaś jest miarą jej skuteczności w różnych okolicznościach. Zdjęcia z galerii zaś pozwalają na wizualną ocenę sposobu przygotowania cateringu. Można więc zobaczyć:
Dlatego, jeśli zdjęcia z wykonanych realizacji nie są dostępne na stronie, to warto poprosić o udostępnienie co najmniej kilku zdjęć.
Imprezy firmowe mogą się znacznie od siebie różnić. Może to być pracowniczy piknik w plenerze, gdzie zatrudnione osoby pojawiają się wraz z rodzinami, uroczysta gala jubileuszowa, konferencja, a także spotkania z przedstawicielami innych firm. Dobry catering biznesowy powinien być odpowiednio dostosowany do każdej z tych okazji. Kiedy bowiem na uroczyste przyjęcia szykuje się wykwintne dania, to w przypadku imprezy plenerowej często sprawdzają się te z grilla.
Możliwościami fachowego przygotowania zaplecza kulinarnego na dowolne przyjęcie w Warszawie dysponuje firma Melon Catering. Nasza profesjonalna kadra kucharzy i kelnerów zadba o to, aby na każdym evencie dania prezentowały się z najwyższą elegancją, a dzięki temu, że wykorzystujemy świeże produkty, goście z pewnością będą pozytywnie wspominać całe wydarzenie.