Wyżywienie pracowników – co warto wiedzieć o cateringu dla firm?
Zastanawiasz się, co zrobić, by Twoi pracownicy nabrali jeszcze większej motywacji do pracy, a atmosfera w firmie uległa poprawie? Jednym ze sprawdzonych i niezawodnych sposobów jest organizacja posiłków dla personelu. Catering dostarczany do miejsca pracy sprawdza się w coraz większej ilości przedsiębiorstw. W tym artykule znajdziesz wszystko to, co powinieneś wiedzieć, decydując się na profesjonalny catering biznesowy dla swoich pracowników.
Dla kogo jest catering w miejscu pracy?
Bez względu na to, czy Twoja firma świadczy usługi biurowe, produkcyjne czy wykonywane codziennie w innych miejscach – smaczny i wartościowy posiłek pozytywnie wpływa na jakość pracy wykonywanej przez personel. Obiady dla pracowników sprawdzają się w przypadku osób pracujących fizycznie czy wykonujących swoje obowiązki na zewnątrz. Bardzo często, muszą oni pracować w niekorzystnych warunkach, które osłabiają i odbierają motywację. Przerwa obiadowa i odpowiednio zbilansowany posiłek z pewnością pozytywnie wpłyną na wydajność personelu. W stosunku do skali korzyści, jakie generuje dobrze zmotywowany pracownik, koszt cateringu jest niewielkim wydatkiem. Wyżywienie w miejscu pracy doskonale sprawdzi się również w przypadku personelu biurowego. Charakter tej pracy jest niezwykle dynamiczny, a wiele projektów domykanych jest na ostatnią chwilę. W takich warunkach również warto zadbać o przerwę obiadową dla zatrudnionych, by mogli oni uzupełnić „paliwo” na dalszą część dnia.
Dobry catering firmowy – najważniejsze korzyści:
- zapewnienie pracownikom wartościowego, dobrze zbilansowanego posiłku,
- poprawa atmosfery w pracy,
- integracja personelu przy wspólnym obiedzie,
- brak konieczności opuszczania miejsca pracy podczas przerwy na lunch,
- menu skomponowane z uwzględnieniem potrzeb żywieniowych,
- niski koszt usługi,
- smaczne i świeże potrawy,
- regularnie dostarczane posiłki – codziennie o stałych porach.
Jakie menu dla pracowników?
Zamawiając catering dla firm, należy wziąć pod uwagę ich indywidualne zapotrzebowanie i nawyki żywieniowe. Im większy personel, tym bardziej są one zróżnicowane. Jeśli wśród kadr są wegetarianie, warto zamówić dla nich posiłki bez mięsa. Osoby na specjalnych dietach z pewnością ucieszą się z niskokalorycznych dań, a pracownicy wykonujący najcięższe prace wymagają zwiększonej dawki energii. Warto o tym wszystkim pamiętać i wybrać firmę cateringową, która kompleksowo odpowie na oczekiwania wszystkich pracowników.
Profesjonalna firma cateringowa w Warszawie – jak ją znaleźć?
Jednym z miast, w których profesjonalny catering dla firm jest najlepiej rozwinięty, jest oczywiście Warszawa. W stolicy działa wiele przedsiębiorstw, obsługujących klientów biznesowych. Jedną z nich jesteśmy my – Party Serwis – Catering – Melon gwarantuje świeże, smacznie i doskonale zbilansowane posiłki dla pracowników. Dostarczymy do Państwa firmy szeroką gamę dań i produktów żywieniowych – codziennie i w atrakcyjnych cenach. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą dla biznesu.