Strona główna / Aktualności/ Eventy/ Wiosenny event firmowy – jakie dania cateringowe wybrać?

Wiosenny event firmowy – jakie dania cateringowe wybrać?

event-firmowy

Wraz z nadejściem wiosny wzrasta ochota na organizowanie różnego rodzaju firmowych przyjęć i spotkań. To znakomity sposób na m.in. uczczenie sukcesów, integrację oraz wzmocnienie więzi między pracownikami. Decydując się na przygotowanie takiej imprezy, nie można zapomnieć o tym, co jest w niej najważniejsze. A główną rolę gra tu zazwyczaj catering na event. Jakie dania sprawdzą się najlepiej wiosną? Sprawdź nasze propozycje.

 

Na co warto zwrócić uwagę przy wybieraniu cateringu na wiosenny event firmowy?

Catering eventowy powinien być dopasowany do rodzaju przyjęcia oraz miejsca, w jakim się odbywa. Wiosną, wiele firm decyduje się na organizację takich wydarzeń w plenerze. Jest to znakomity pomysł, jeśli pogoda jest ciepła oraz słoneczna. Zaserwowane menu może wówczas bazować na potrawach z grilla. Firma cateringowa dostarczy profesjonalny sprzęt oraz zajmie się całą oprawą, np. stawiając namiot.

Co, jeśli przyjęcie ma się odbyć w zamkniętym pomieszczeniu? Nie oznacza to wcale, że trzeba zrezygnować z wiosennych potraw. Mogą być one dodatkowo efektownie ozdobione dekoracjami ze świeżych warzyw – w myśl zasady zero waste. Menu będzie dzięki temu jeszcze bardziej wiosenne.

Postaw na sałatki

Brak dużych ilości światła słonecznego sprawia, że nasze organizmy są po zimie spragnione witamin. I dlatego, catering na event musi uwzględniać sałatki. Ich zaletą jest też atrakcyjny wygląd oraz fakt, że mogą by spożywane przez osoby będące na diecie wegańskiej lub wegetariańskiej.

Wiosenne sałatki, pełne kolorowych warzyw są samodzielnym daniem i jednocześnie dostawką do potraw mięsnych. Przypadną więc do gustu wszystkim, zgromadzonym na evencie osobom. Jest to też rozwiązanie eco friendly, tym bardziej, jeśli sałatki zostaną podane w szklanych półmiskach.

Nie zapomnij o szaszłykach

Jedną z najbardziej wiosennych potraw są szaszłyki. Nadziewane na patyk warzywa i mięso są apetyczną przekąską, która znakomicie sprawdzi się na firmowym evencie. Są sycące i proste, a także można przygotować ich różnorodne kombinacje.

Szaszłyki to dobry pomysł, jeśli chcesz, żeby catering eventowy był bardzo efektowny. Można wtedy podać je np. w wersji na słodko. Wystarczy wówczas zamiast warzyw i mięsa, zdecydować się na świeże owoce, które polewa się słodkim sosem.

wiosenny-eveny

Mini-burgery dla wszystkich

Burgery w wersji mini to potrawa, która stała się już imprezowym klasykiem. Soczyste mięso, puszysta bułka, chrupiące warzywa i odpowiedni sos to kombinacja idealna na wiosenne przyjęcie. Oczywiście, niezwykle istotna jest tu jakość składników – muszą być świeże i dobrze do siebie dobrane.

Mini-burgery są niewielkie, a dzięki temu ich spożywanie jest łatwiejsze. Uniknie się dzięki temu wpadek takich jak choćby przypadkowe ubrudzenie sosem. Umożliwia to także ich podanie w wersji plastic free – bez opakowania, z umieszczonym w środku patyczkiem.

Postaw na Melon Catering i zapewnij wszystkim pyszne przekąski!

Pyszny catering na event firmowy pomoże stworzyć znakomitą atmosferę, a wiosenne potrawy zachwycą swoją świeżością oraz intensywnością kolorów. Pamiętaj też, że menu musi być spójne z tematyką przyjęcia. Zaufaj profesjonalistom, którzy opracują potrawy odpowiadające Twoim potrzebom. W Melon Catering zajmujemy się kompleksową obsługą przyjęć, przekonaj się o tym już teraz i skontaktuj się z nami.

Bezpłatna wycena
Twojego wydarzenia