Spis treści
Dieta bezmięsna staje się coraz bardziej popularna. Dlatego organizując catering weselny, weź pod uwagę również wegetarian, którzy będą Twoimi gośćmi. Nasza firma cateringowa z Warszawy chętnie przygotuje przepyszne jarskie potrawy, po które z chęcią sięgną nawet zadeklarowani miłośnicy tradycyjnych, mięsnych dań. Sprawdź, jak zaplanować idealne menu na wesele, które zaspokoi różne gusta!
Coraz więcej osób decyduje się na ograniczenie lub rezygnację z produktów pochodzenia zwierzęcego. Powody takiej decyzji mogą być zarówno etyczne, jak i zdrowotne. Istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że w gronie Twoich najbliższych osób znajdują się wegetarianie. Jeśli chcesz, by na weselu wszyscy goście czuli się komfortowo, zaplanowanie menu z uwzględnieniem bezmięsnych potraw będzie jak najbardziej na miejscu. Nie obawiaj się podania takich dań na swoim przyjęciu – zdziwisz się, jak wiele osób skusi się na warzywne dania!
Bez względu na to, czy jesteś wegetarianinem, czy mięsożercą, a nie przeszkadza Ci obecność mięsa na przyjęciu, rozsądną opcją będzie podanie bezmięsnych, ja także tradycyjnych potraw. Organizując wesele, koniecznie wypytaj wszystkich gości o alergie, a także o to, czy preferują jarskie posiłki. Następnie przygotujemy dla Ciebie catering weselny w dwóch wersjach: wegetariańskiej i mięsnej. Tym samym każdy gość będzie mógł wybrać to, na co w danej chwili ma ochotę.
Innym rozwiązaniem jest zamówienie jarskiego menu i podanie go wszystkim gościom niezależnie od stosowanej przez nich diety. Dodatkowo dla gości jedzących mięso możesz przygotować wiejski stół, na którym zostaną umieszczone tradycyjne i regionalne przekąski. Wśród nich mogą się znaleźć kiełbasy, szynki, kabanosy, smalec, pasztety. Uczestnicy będą mogli samodzielnie się obsłużyć, uzupełniając wegetariańskie menu o mięsne produkty.
Obecnie w prawie każdym sklepie można kupić produkty, które stanowią doskonałą alternatywę dla mięsa. Są one świetnym źródłem białka oraz innych makroskładników, dodają energii, a przy okazji często są lekkostrawne. Dlatego warto uwzględnić je w cateringu na wesele. Do najpopularniejszych zamienników mięsa należą produkty, takie jak:
Oprócz wymienionych alternatyw dla mięsa doskonałym wyborem będą różnego rodzaju rośliny strączkowe, takie jak soczewica, fasola czy ciecierzyca. Dzięki nim każde weselne danie stanie się sycące i pełne wartości odżywczych.
Zaplanowanie bezmięsnego menu na wesele jest prostsze, niż myślisz. Z pomocą firmy Melon Catering zadbasz o podniebienia swoich gości niezależnie od tego, czy są wegetarianami. Jeśli jesteś zainteresowany naszymi usługami obejmującymi catering na wesele w Warszawie i okolicach, nie czekaj, skontaktuj się z nami. Z przyjemnością przedstawimy Ci propozycje weselnych dań!