Na organizatorach konferencji spoczywa odpowiedzialność za powodzenie przedsięwzięcia. Planujesz takie wydarzenie i obawiasz się dużej liczby zadań? Postaw na catering eventowy dla firm z Warszawy, a zyskasz cenne wsparcie organizacyjne. Najpierw jednak dowiedz się, jak sprostać wymaganiom gości podczas przerwy kawowej. Sprawdź, jakie wskazówki przygotowaliśmy!
Każdy event powinien być dobrze zorganizowany i mowa tutaj nie tylko o wykładach czy wydarzeniach dla gości. Istotny jest też czas na odpoczynek. Tylko dzięki niemu możliwe będzie utrzymanie koncentracji wszystkich uczestników na wysokim poziomie przez cały dzień. Do tego właśnie służy przerwa kawowa. Dzięki niej goście mają szansę nabrać sił na kolejne prelekcje. To również dobry moment na towarzyskie pogawędki, nawiązywanie znajomości i wymianę spostrzeżeń.
Z doświadczenia wiemy, że w przypadku każdego sympozjum w końcu przychodzi czas, gdy na twarzach uczestników zaczyna malować się zmęczenie. Najczęściej ma to miejsce około południa. Gdy goście są już po części prelekcji, ale wciąż czekają na kolejne, to dobry czas na pauzę i serwowanie cateringu.
Zamiast jednej, dłuższej przerwy, można zaplanować kilka krótszych. To najpraktyczniejsze rozwiązanie, gdyż umożliwia każdemu podjęcie decyzji, kiedy ma chęć na dobrą kawę i poczęstunek – przed lunchem czy raczej bliżej końca konferencji. Kolejnym rozwiązaniem do rozważenia jest zorganizowanie ciągłej przerwy. To idealny pomysł w przypadku eventów, podczas których wykłady odbywają się równocześnie w różnych salach i kończą się o różnych porach.
Zapomnij o uniwersalnych rozwiązaniach w cateringu! Zamiast tego zadbaj o to, by przerwa kawowa była dopasowana do potrzeb gości. Dlatego kontaktując się z firmą cateringową, przygotuj szczegółowe informacje o wydarzeniu.
Jeśli organizujesz letni event w plenerze, podczas przerwy kawowej dobrze będzie serwować chłodne napoje i zimne przekąski. Jeśli jednak konferencja odbywa się zimą w hotelu, gorąca kawa i herbata wraz z ciepłymi posiłkami będą bardziej na miejscu.
Rodzaj poczęstunku i napojów zależy nie tylko od miejsca spotkania i pory roku. Nie bez znaczenia jest również specyfika branży, której dotyczy event. Jeżeli na przykład tematyka dotyczy praw zwierząt, podanie potraw wegetariańskich i wegańskich będzie dobrym pomysłem. Nasza firma z Warszawy zapewniająca catering eventowy jest w stanie przygotować menu idealnie dopasowane do preferencji gości.
Istotny jest również wiek uczestników. Młodzi chętniej spróbują nowoczesnych potraw, a osoby starsze będą preferowały tradycyjny poczęstunek. Planując menu, warto wziąć pod uwagę także narodowość gości. Jeśli na konferencji jest wiele osób z Wielkiej Brytanii, najpewniej podczas przerwy będą mieli ochotę na herbatę. Z kolei Włosi postawią raczej na dobrą kawę.
Specjalizujemy się w kompleksowej obsłudze cateringowej, w tym organizacji przerw kawowych. W Melon Catering zapewniamy zawsze profesjonalną obsługę. Doskonale wiemy, co sprawdza się podczas spotkań. Korzystając z naszych usług, masz pewność, że czas spędzony pomiędzy kolejnymi częściami konferencji upłynie gościom w przyjemnej atmosferze. Poznaj szczegóły oferty cateringu eventowego dla firm – skontaktuj się z nami!