Zorganizowanie szkolenia w biurze posiada wiele zalet, jak choćby brak konieczności dojazdu do odległego miejsca oraz oszczędność czasu i kosztów. Możesz dzięki temu skupić się na innych, istotnych kwestiach, planując m.in. program szkolenia i przerwy kawowe. A jeśli tak, to niezbędny będzie catering firmowy Warszawie. Co jeszcze musisz wiedzieć na ten temat? Sprawdź nasze pomysły!
Spis treści
Ilość przerw w trakcie szkolenia powinna zależeć od jego harmonogramu oraz czasu trwania. Im dłuższe szkolenie, tym więcej przerw należy zaplanować. Wiąże się to zaś z koniecznością zapewnienia odpowiednich posiłków uczestnikom. Dobry catering dla firm w Warszawie zajmie się tym kompleksowo, dostarczając nie tylko przekąski, ale też napoje oraz naczynia.
Jakie są najważniejsze zasady planowania przerw na kawę?
Podczas przerwy kawowej uczestnicy szkolenia komentują swoje wrażenia oraz regenerują siły. Pomocne będą w tym ciepłe i zimne napoje, takie jak kawa, herbata, woda i soki. W przypadku przekąsek najlepiej sprawdzają się różnego rodzaju słodkości, takie jak:
Jeśli zdecydujesz się na profesjonalny catering firmowy w Warszawie, dobrym rozwiązanie będzie podanie wytrawnego poczęstunku w postaci finger foodów, np. koreczków lub mini kanapek.
Ekologiczny styl życia stał się w dzisiejszych czasach koniecznością. Warto o tym pomyśleć także planując przerwę kawową podczas szkolenia. Jak to zrobić? Wystarczy zrezygnować z jednorazowych naczyń i postawić na filiżanki, szklanki, talerzyki oraz sztućce plastic free.
Wybierając catering biznesowy, zwróć też uwagę czy korzysta on z rozwiązań eco friendly podczas przygotowywania, transportu i podawania dań. Dzięki temu nie tylko zadbasz o komfort uczestników szkolenia, ale też zminimalizujesz ilość produkowanych odpadów. A jest to ważne dla przyszłości całej ludzkości.
Szkolenia są nieodłącznym elementem funkcjonowania każdego przedsiębiorstwa, bezpośrednio wpływając na osiągane przez nie wyniki. Takie wydarzenia mają też znaczenie dla ogólnego postrzegania firmy wewnątrz i na zewnątrz. Lepiej więc zwrócić uwagę na to, aby wykreowany wizerunek był spójny. Co ciekawe, może to ułatwić catering zaserwowany podczas szkolenia. Dobrze przygotowany catering świadczy bowiem o szacunku do pracowników. Podanie dań zgodnie z zasadami zero waste pokazuje z kolei troskę o środowisko naturalne. To z pozoru drobne sprawy, o których zawsze warto pamiętać.
Jak zorganizować szkolenie, które spotka się z prawdziwym uznaniem pracowników? Postaw nie tylko na warstwę merytoryczną, ale podejdź do zadania kompleksowo. Zdecyduj się na catering firmowy od Melon Catering – przygotowany przez ludzi z pasją, którzy dbają o przyszłość naszej planety. Poznaj nasz znak jakości eco friendly i zaufaj profesjonalistom!