Strona główna / Aktualności/ Lunch/ Najlepsze pomysły na jesienne menu w biurze – dania sezonowe

Najlepsze pomysły na jesienne menu w biurze – dania sezonowe

jesienne-menu-w-biurze

Sezonowe owoce i warzywa mają największą wartość odżywczą. Dlaczego? Ich droga na stół jest bardzo krótka, nie są więc przechowywane w chłodniach lub przewożone przez tysiące kilometrów. Dzięki temu zachwycają smakiem oraz są bardzo zdrowe. Które składniki królują jesienią i jak może je wykorzystać catering firmowy? Sprawdź i zadbaj o swoich pracowników.

Dlaczego warto zapewnić pracownikom catering w biurze?

Wspólne spożywanie posiłków wpływa korzystanie na atmosferę w pracy oraz wspiera integrację. Może również stanowić dodatkowy bodziec, motywujący do większego zaangażowania w wykonywanie obowiązków. Jakie jeszcze zalety ma catering w biurze?

  • oszczędność czasu (koniec z polowaniem na posiłek),
  • efektywniejszy odpoczynek, czyli wzrost wydajności,
  • zdrowa dieta zadba o kondycję pracowników.

Catering firmowy to realny benefit, a wzrost satysfakcji zespołu przełoży się na wyniki pracy. Jak wybrać odpowiednie menu? Kuchnia sezonowa to znakomity pomysł. Tym bardziej że jesienne przysmaki umożliwiają stworzenie niezwykle atrakcyjnych potraw.

Jakie dania wegańskie warto zamówić?

Serwując catering w biurze, należy mieć świadomość, ze wśród pracowników mogą znajdować się osoby wykluczające z jadłospisu produkty pochodzenia zwierzęcego. W przypadku jesiennych potraw nie będzie to problemem: jest to pora roku, która obfituje w świeże owoce i warzywa. Jakie dania warto zamówić z myślą o weganach?

  • tatar z batata i dyni z granatem i kolendrą,
  • kruche tarty wypełnione kremem z gorgonzoli, z chutneyem z winnych jabłek oraz prażonymi migdałami,
  • carpaccio z pieczonej dyni, podane z karmelizowanymi orzechami i malinową mgiełką.

Takie potrawy mogą skusić nawet mięsożerców i dadzą pracownikom mnóstwo energii do działania.

catering-biurowy

Jakie dania z rybami warto zamówić?

Ryby to źródło białka oraz kwasów Omega-3. Znajdują się w nich też witaminy (m.in. A, E i D) oraz minerały (m.in. jod, selen i żelazo). Podając je swoim pracownikom, dbasz więc o ich zdrowie oraz samopoczucie.

Potrawy z rybami są nie tylko wartościowe pod względem odżywczym, ale również pyszne i efektowne. Przykład? Catering firmowy w jesiennym wydaniu to m.in. maki z warzywami i pieczonym dorszem w tempurze z różowym imbirem oraz tatar z łososia z kolendrą i karmelizowanym porem na kremie z awokado.

Jakie dania z mięsem warto zamówić?

Catering w biurze powinien uwzględniać oczekiwania mięsożerców. Jesienna odsłona zobowiązuje zaś, żeby w menu znalazły się aromatyczne zioła i soczyste owoce. Które pozycje będą idealne?

  • carpaccio z piersi kaczki z orzechami z karmelizowanym kumkwatem i pudrem z palonego masła,
  • polędwiczki wieprzowe wolno gotowane z szałwią i karmelizowanymi pomarańczami,
  • kartofelek z szarpaną wołowiną i majonezem sriracha.

Brzmi apetycznie? Eleganckie posiłki niczym z najlepszej restauracji to powód, dla którego zdecydowanie warto wstać rano z łóżka.

Wybierz Melon Catering dla swoich pracowników!

Dbając o swoich pracowników, troszczysz się jednocześnie o swoją firmą. Decydując się na catering firmowy, poprawisz osiągane wyniki i wizerunek przedsiębiorstwa. Dlatego, jeśli chcesz skosztować wybornych dań sezonowych, postaw na Melon Catering. Nasze menu oczaruje zespół i sprawi, że praca nie będzie obowiązkiem, ale stanie się przyjemnością.

Bezpłatna wycena
Twojego wydarzenia