Sezonowe owoce i warzywa mają największą wartość odżywczą. Dlaczego? Ich droga na stół jest bardzo krótka, nie są więc przechowywane w chłodniach lub przewożone przez tysiące kilometrów. Dzięki temu zachwycają smakiem oraz są bardzo zdrowe. Które składniki królują jesienią i jak może je wykorzystać catering firmowy? Sprawdź i zadbaj o swoich pracowników.
Spis treści
Wspólne spożywanie posiłków wpływa korzystanie na atmosferę w pracy oraz wspiera integrację. Może również stanowić dodatkowy bodziec, motywujący do większego zaangażowania w wykonywanie obowiązków. Jakie jeszcze zalety ma catering w biurze?
Catering firmowy to realny benefit, a wzrost satysfakcji zespołu przełoży się na wyniki pracy. Jak wybrać odpowiednie menu? Kuchnia sezonowa to znakomity pomysł. Tym bardziej że jesienne przysmaki umożliwiają stworzenie niezwykle atrakcyjnych potraw.
Serwując catering w biurze, należy mieć świadomość, ze wśród pracowników mogą znajdować się osoby wykluczające z jadłospisu produkty pochodzenia zwierzęcego. W przypadku jesiennych potraw nie będzie to problemem: jest to pora roku, która obfituje w świeże owoce i warzywa. Jakie dania warto zamówić z myślą o weganach?
Takie potrawy mogą skusić nawet mięsożerców i dadzą pracownikom mnóstwo energii do działania.
Ryby to źródło białka oraz kwasów Omega-3. Znajdują się w nich też witaminy (m.in. A, E i D) oraz minerały (m.in. jod, selen i żelazo). Podając je swoim pracownikom, dbasz więc o ich zdrowie oraz samopoczucie.
Potrawy z rybami są nie tylko wartościowe pod względem odżywczym, ale również pyszne i efektowne. Przykład? Catering firmowy w jesiennym wydaniu to m.in. maki z warzywami i pieczonym dorszem w tempurze z różowym imbirem oraz tatar z łososia z kolendrą i karmelizowanym porem na kremie z awokado.
Catering w biurze powinien uwzględniać oczekiwania mięsożerców. Jesienna odsłona zobowiązuje zaś, żeby w menu znalazły się aromatyczne zioła i soczyste owoce. Które pozycje będą idealne?
Brzmi apetycznie? Eleganckie posiłki niczym z najlepszej restauracji to powód, dla którego zdecydowanie warto wstać rano z łóżka.
Dbając o swoich pracowników, troszczysz się jednocześnie o swoją firmą. Decydując się na catering firmowy, poprawisz osiągane wyniki i wizerunek przedsiębiorstwa. Dlatego, jeśli chcesz skosztować wybornych dań sezonowych, postaw na Melon Catering. Nasze menu oczaruje zespół i sprawi, że praca nie będzie obowiązkiem, ale stanie się przyjemnością.