Początek jesieni to doskonały moment na integrację pracowników firmy: takie spotkanie będzie świetną okazją do podzielenia się wakacyjnymi wspomnieniami. Jak zorganizować imprezę integracyjną i zapewnić współpracownikom udany powrót do obowiązków? Skorzystaj z poniższych wskazówek, a będzie to wyjątkowo proste.
Spis treści
Eventy firmowe to znakomity sposób na stworzenie silniejszych więzi. Swobodna atmosfera sprzyja budowaniu relacji i w efekcie zespół staje się znacznie bardziej zgrany. A jest to niezwykle ważne dla wyników odnoszonych przez przedsiębiorstwo: im większe zaangażowanie pracowników, tym lepsze rezultaty pracy.
Impreza integracyjna na powitanie jesieni doda wszystkim energii do pracy, dlatego warto dobrze ją zaplanować. Pierwszym punktem na liście zadań do wykonania powinien być zaś odpowiedni lokal. Firmowe sale konferencyjne lub pomieszczenia biurowe to dobry pomysł, jeśli dysponujesz ograniczonym budżetem. W innej sytuacji lepszym rozwiązaniem są wynajęte lokale i restauracje (dopasowane do liczby uczestników). Istotna jest też dogodna lokalizacja, która pomoże w szybkim dotarciu na miejsce oraz pyszny catering eventowy.
Co z imprezami plenerowymi? Jesienna pogoda bywa kapryśna, dlatego może być to dość ryzykowne. Ciekawym pomysłem będzie za to zorganizowanie wydarzenia w wynajętym namiocie, który ochroni przed deszczem oraz wiatrem.
Jesienna impreza integracyjna wymaga dodatkowego przygotowania pod względem dekoracji. Powinny one nawiązywać do tej pięknej pory roku, czarując różnorodnością kolorów oraz kusząc wspaniałymi zapachami. Charakterystyczne dla jesieni są zaś przede wszystkim:
Żołędzie i kasztany można umieścić w małych, wiklinowych koszach lub wykonać z nich stroiki. Dynie należy zaś poumieszczać w różnych miejscach w towarzystwie innych, jesiennych warzyw. Oczywiście mogą też stanowić ozdobę potraw, o co musi zadbać firma cateringowa.
Menu na imprezę integracyjną to jeden z ważniejszych elementów, który może przesądzić o sukcesie całego wydarzenia. Przede wszystkim potrawy powinny być dość mocno zróżnicowane. Każdy ma inne preferencje smakowe, poza tym wiele osób stosuje diety (np. wegańską, wegetariańską lub bezglutenową). Catering firmowy musi to uwzględnić, a przy okazji podkreślić, jaki jest charakter i temat przewodni eventu. W przypadku jesiennego przyjęcia firmowego, na stole powinny znaleźć się potrawy bazujące na sezonowych warzywach i owocach, takich jak:
Sezonowe produkty są nie tylko najzdrowsze, ale odznaczają się intensywnym smakiem i pięknym wyglądem. Przystawki, dania główne i desery wykorzystujące dary jesieni na pewno zachwycą wszystkich gości.
Jesienna impreza integracyjna wpłynie pozytywnie na nastrój pracowników, a także pomoże odzyskać siły po wakacjach. Jeśli chcesz, żeby zakończyła się sukcesem, postaw na pyszny catering eventowy bazujący na sezonowych produktach. Zaufaj firmie z wieloletnim doświadczeniem i wybierz Melon Catering: to będzie wspaniałe przyjęcie!