Strona główna / Aktualności/ Eventy/ Jak zaplanować catering plenerowy na firmową majówkę?

Jak zaplanować catering plenerowy na firmową majówkę?

Jak zaplanować catering plenerowy

Długi majowy weekend to okazja do spotkań w gronie rodziny, znajomych, ale także współpracowników. Coraz więcej firm w swoim kalendarzu zaznacza ten termin na długo przed jego nadejściem, planując rozmaite atrakcje lub wyjazdy integracyjne. Sprzyja temu aura – majówka tradycyjnie otwiera sezon na imprezy plenerowe. Piękna pogoda, integracja z koleżankami i kolegami z pracy – czego chcieć więcej? Oczywiście pysznego jedzenia! Podpowiadamy, jak zorganizować catering na event majowy dla pracowników.

Firmowa majówka – grunt to mieć pomysł!

Weekend w SPA, wyjazd na obóz wspinaczkowy, biesiada przy grillu – możliwości jest całe mnóstwo. Jedyne, co ogranicza firmowy team w planowaniu majowej imprezy integracyjnej, to wyobraźnia i – niestety, czasem również – budżet. Jednak nawet nie wyjeżdżając daleko za miasto, można dobrze się bawić. Grill, barbecue czy piknik dla pracowników również będą dobrym pomysłem. Zaletą takich eventów jest oczywiście „luźna”, nieformalna atmosfera i możliwość skosztowania pysznych dań – najlepiej przygotowanych przez profesjonalny catering firmowy.

Dlaczego firma cateringowa?

Istnieje wiele powodów, dla których catering dla firm tak dobrze sprawdza się nie tylko, jeśli chodzi o spotkania biznesowe, konferencje czy szkolenie, ale także podczas imprezy w plenerze:

  • po pierwsze – skorzystanie z takiej usługi nie jest ograniczane lokalizacją  eventu – catering plenerowy  dotrze w każde miejsce,
  • po drugie – zwykle wychodzi taniej niż w przypadku korzystania ze stacjonarnej kuchni,
  • po trzecie – profesjonalna firma cateringowa oferuje szeroką kartę dań dopasowanych do charakteru wydarzenia i preferencji smakowych wszystkich uczestników imprezy,
  • po czwarte – Twoi pracownicy ani minuty nie spędzą na przygotowywaniu posiłków,
  • po piąte – catering firmowy to pyszne, świeże i zdrowe jedzenie!

Catering plenerowy

Jakie menu na firmową majówkę?

Podczas majowego weekendu wielu Polaków oddaje się jednej z ulubionych przyjemności, jaką jest grillowanie na świeżym powietrzu. Nie ma żadnego powodu, by takie menu nie towarzyszyło Wam podczas firmowego wyjazdu integracyjnego. Karta grillowa obejmuje obecnie tak wiele propozycji, że coś dla siebie znajdą w niej zarówno miłośnicy mięsnych potraw i przekąsek, jak i zwolennicy dań wege. Oprócz tradycyjnych, pieczonych kiełbasek, szaszłyków czy karkówki, podczas eventu doskonale sprawdzają się m.in. steki z grilla, filety lub skrzydełka z kurczaka, czy żeberka wieprzowe. Doskonałym dodatkiem do nich będą świeże surówki czy aromatyczne sosy, a także mixy grillowanych warzyw oraz sałat.

Dobry catering okolicznościowy – Warszawa

Organizujesz weekend majowy dla pracowników i szukasz profesjonalnej firmy cateringowej? Melon Catering to wiele lat doświadczenia w branży. Specjalizujemy się w obsłudze imprez plenerowych dla firm. Dysponujemy niezbędnym sprzętem oraz bogatym doświadczeniem. Skontaktuj się z nami już dziś – pomożemy Ci zorganizować niezapomnianą majówkę dla Twojego przedsiębiorstwa w Warszawie lub dowolnej lokalizacji w okolicy!