Strona główna / Aktualności/ Eventy/ Jak zaplanować catering na majówkę firmową?

Jak zaplanować catering na majówkę firmową?

Catering na majówkę firmową

Majowe słońce i pierwszy długi weekend w roku sprzyjają spotkaniom w „pod chmurką” – także tym w gronie współpracowników. Coraz więcej firm decyduje się na skorzystanie z oferty podmiotów dostarczających catering plenerowy dla biznesu. Jeśli w Twoim przedsiębiorstwie również planowana jest integracyjna majówka, to właśnie nadchodzi ostatni moment na rezerwację usługi. Sprawdź, na co zwracać uwagę przy wyborze ekipy gastronomicznej do organizacji takiego eventu.

Plenerowy catering dla firm – o czym pamiętać?

Jeśli scenariusz imprezy zakłada klasyczny wypad „za miasto”, to w takim przypadku – szczególnie w maju – doskonale sprawdzi się menu grillowe. Jest to o tyle dobry pomysł, że obecnie większość firm cateringowych oferuje naprawdę bogatą ofertę dań z rożna. Dzięki temu coś dla siebie znajdą w menu zarówno miłośnicy potraw mięsnych, jak i wegetarianie, mogący delektować się szerokim wyborem grillowanych warzyw, owoców czy wiosennych sałatek. Oferta plenerowego cateringu dla firmy już dawno nie oznacza wyłącznie wyboru pomiędzy grillowaną kiełbasą a karkówką. Oczywiście, klasyka taka jak dobrze wypieczony stek, szaszłyk czy wspominane wcześniej kiełbaski nadal goszczą na biesiadnych stołach, jednak bardzo często w towarzystwie dodatków, takich jak grillowany ser, ciepłe i zimne przekąski, mix sałat czy warzywa z rusztu.

Firmowa majówka

Catering eventowy – co oprócz jedzenia?

Oferta dobrego cateringu okolicznościowego na imprezę plenerową powinna sprawdzać się nie tylko do dostawy umówionych potraw i ich serwowania, ale obejmować również pozostałe aspekty obsługi eventu. Jeśli przyjęcie ma odbyć się w miejscu bez odpowiedniej infrastruktury, najlepiej wybrać firmę, która oprócz jedzenia zajmie się kompleksową obsługą strefy gastronomicznej – wraz z dostarczeniem i rozstawieniem miejsc siedzących, stołów, namiotów, parasoli oraz pozostałej infrastruktury – chociażby koszy na śmieci. Kolejnym, równie istotnym aspektem przy wynajmie cateringu na eventy integracyjne dla biznesu, jest podejście usługodawcy do kwestii ekologii. Czy sztućce, talerze i kubki używane na miejscu produkowane są z plastiku? Czy catering plenerowy przestrzega zasad filozofii zero waste? I czy używanie detergentów oraz innych, szkodliwych substancji i urządzeń ograniczone jest przez personel do minimum? To tylko niektóre pytania, na które warto odpowiedzieć sobie, planując majówkę dla pracowników.

Catering plenerowy – Warszawa

Organizujesz imprezę integracyjną dla firmowego personelu w trakcie majowego weekendu? Chcesz, żeby cały event został obsłużony perfekcyjnie i dlatego szukasz najlepszej firmy cateringowej w Warszawie i okolicach? Skorzystaj z naszej oferty! Melon Catering to kompleksowa obsługa imprez okolicznościowych, szkoleń, konferencji oraz innych spotkań biznesowych. Nasze wieloletnie doświadczenie w branży oraz kompleksowe podejście do organizacji firmowych eventów przełoży się na perfekcyjną obsługę pracowniczej majówki, bez względu na to, czy planujecie spotkanie przy grillu, weekend w spa czy kilkudniowy wypad na kajaki nad pobliskie jezioro.