Organizacja zarówno dużego balu sylwestrowego, jak i kameralnego spotkania w gronie przyjaciół, oznacza zazwyczaj długą listę obowiązków. Jednym z najważniejszych jest zapewnienie swoim gościom odpowiedniego poczęstunku. Możesz samemu spędzić kilka godzin w kuchni lub zdecydować się na zatrudnienie profesjonalnego kucharza. Możesz też zamówić catering eventowy i zaoszczędzić sobie stresu związanego z przygotowywaniem sylwestrowego menu. Podpowiadamy, dlaczego warto skorzystać z tej drugiej opcji i jak wybrać potrawy na sylwestrową zabawę!
Sylwester coraz bliżej, a Ty nie masz czasu na siedzenie w kuchni? A może zwyczajnie nie lubisz gotować, ale nie chcesz przepłacać za usługi kucharki? Najlepszym wyjściem z tej sytuacji będzie skorzystanie z usług firmy eventowej. Dzięki niej całkowicie przestaniesz martwić się o to, co podać swoim gościom na imprezowy stół. Najważniejsze zalety cateringu na balu lub spotkaniu sylwestrowym to m.in.:
Szeroka gama dań oferowanych przez firmy cateringowe pozwala wybrać menu idealnie dopasowane do charakteru imprezy, miejsca organizacji, liczby gości i ich upodobań. Najbardziej wykwintne potrawy oraz wyszukane przekąski doskonale sprawdzą się na balu organizowanym w ekskluzywnym hotelu, z kolei na „domówce” w gronie przyjaciół najlepiej podawać domowe jedzenie oraz tradycyjne szybkie przysmaki. Większość firm oferujących catering zapewni również specjalną kartę dań dla coraz popularniejszych imprez organizowanych „pod chmurką”. Pieczone kiełbaski, gorący żurek lub tradycyjny barszcz z pewnością doskonale sprawdzą się podczas plenerowego wydarzenia organizowanego na zaśnieżonym górskim stoku.
Szukasz dobrej firmy cateringowej, obełgującej imprezy sylwestrowe na terenie Warszawy i okolic? To ostatni moment, by skorzystać z naszej oferty! Melon Catering to wiele lat doświadczenia w organizacji przyjęć biznesowych, urodzin, komunii, wesel oraz wielu innych eventów. Zamów wycenę sylwestrowego menu i ciesz się niezapomnianą atmosferą tej wyjątkowej nocy bez zaglądania do kuchni!