Strona główna / Aktualności/ Przyjęcia/ Catering weselny zimą. Uroczystość na mroźną noc

Catering weselny zimą. Uroczystość na mroźną noc

Catering weselny zimą

Dla wielu nowożeńców nie ma nic bardziej wymarzonego niż przyjęcie weselne organizowane wiosną lub latem w pięknej scenerii rozkwitającej przyrody. Jednak nie brakuje również osób, które chętnie zawierają śluby w karnawale i miesiącach zimowych. Śnieg i mróz nie muszą być traktowane jako przeszkoda dla dobrej zabawy – lepiej potraktować zimę jako szansę na organizację wesela w niepowtarzalnym klimacie. Odpowiednio przygotowany lokal i dobry catering weselny, spowodują, że taki zimowy ślub i towarzyszące mu przyjęcie będą wspominane z uśmiechem przez długie lata.

Z roku na rok restauracje, hotele i domy weselne odnotowują wzrost zainteresowania zimowymi terminami organizacji przyjęć. W styczniu i lutym znacznie łatwiej znaleźć wolny lokal niż np. na przełomie czerwca i lipca. Jednocześnie, zima wbrew pozorom może być bardziej komfortową porą do zabawy niż lato, gdyż nie wszyscy dobrze znoszą upały. Jednak perfekcyjna organizacja wesela w tym okresie wymaga od nowożeńców nieco wysiłku, a jednym najważniejszych elementów udanego przyjęcia jest dostosowane do pory roku menu.

Catering na wesele zimą – o czym trzeba pamiętać?

Oczywiste jest, że weselne szaleństwa w mroźną, zimową noc wymagają treściwych, odpowiednio rozgrzewających posiłków. Z pomocą przychodzi Melon Catering – profesjonalny catering weselny i okolicznościowy, który rozgrzeje każdego zmarzniętego gościa w trakcie zimowego przyjęcia weselnego. Bez względu na to, czy planujesz event w górskiej chacie, luksusowym hotelu czy wykwintnej restauracji, nasza obsługa nie zawiedzie Cię w żadnej sytuacji. Dlaczego warto skorzystać z naszych usług? Przede wszystkim dlatego, że od lat dostarczamy usługi cateringowe na przyjęcia weselne organizowane zimą! Dzięki temu doskonale wiemy, jak rozgrzać gości, serwując im zdrowe, smaczne i treściwe potrawy w przystępnej cenie.

Uroczystość na mroźną noc

Zimowe menu na wesele – co powinno znaleźć się na stole?

Latem oferta cateringowa większości firm bazuje najczęściej na potrawach sezonowych, idealnych na upalne dni. Zimowe menu powinno nie tylko dobrze smakować, gościom ale również dodawać im sił na wielogodzinne szaleństwa na parkiecie. W takim przypadku doskonale sprawdzi się okolicznościowy catering weselny złożony z tradycyjnych, sycących dań. Alternatywą dla gorącego rosołu może być np. pożywny żurek z jajkiem i kiełbasą podawany w chlebie lub tradycyjna góralska kwaśnica. Z mięs warto wybrać tradycyjne dania wieprzowe jak karczek pieczony w ziołach, czy golonkę w jarzynach. Na stołach nierzadko królują również baranina lub mięso wołowe, a uzupełnieniem dań obiadowych mogą być zasmażane buraczki czy gotowana kapusta. Świetnym pomysłem będą również gorące przekąski oraz desery podawane na ciepło.

Planujesz ślub zimą i szukasz firmy, która zapewni Ci odpowiedni catering na wesele o tej porze roku? Melon Catering to gwarancja udanej imprezy! Obszar świadczonych przez nas usług obejmuje całą Warszawę oraz okolice. Zapewniamy pyszny, zdrowy i niedrogi catering weselny, obsługując również komunie, przyjęcia, konferencje i spotkania biznesowe. Skontaktuj się z nami i zamów usługę idealnie dopasowaną do Twoich potrzeb!