Organizacja szkolenia wiąże się głównie ze skrupulatnym zaplanowaniem części merytorycznej. Równie ważne są przerwy, które pozwalają uczestnikom zebrać energię na dalszą część spotkania. Profesjonalna firma cateringowa w Warszawie zadba o tę kwestię bez komplikacji. Zastanawiasz się jaką opcję posiłków wybrać? Sprawdź nasze sugestie i podejmij rozsądną decyzję, która pozytywnie wpłynie na wizerunek Twojego przedsiębiorstwa!
Spis treści
Podczas planowania takiego wydarzenia należy dołożyć wszelkich starań, by odbyło się ono bezproblemowo. Specyfika szkoleń sama w sobie może stresować niektóre osoby, które biorą w nich udział. Warto zwrócić więc szczególną uwagę na to, aby odpowiednio zagospodarować czas przeznaczony na odpoczynek. Przerwy pozytywnie wpłyną na atmosferę spotkania, a tym samym na samopoczucie i komfort jego uczestników. Najlepiej, gdy ich oprawą zajmie się profesjonalna firma. Wybierając catering na szkolenie organizowane w Warszawie, pamiętaj, by uwzględnić:
Jakiego typu przerwy najlepiej sprawdzają się na szkoleniach? Sprawdź nasze propozycje.
Najmniej wymagającą formą zagospodarowania wolnego czasu pomiędzy segmentami szkolenia jest przerwa koktajlowa. Ma nieformalny charakter, sprzyja luźnym rozmowom i dobrze sprawdza się w sytuacji, gdy uczestnicy wydarzenia czują się swobodnie w swoim towarzystwie. Jej aranżacja nie wymaga dużej przestrzeni, a goście obsługują się samodzielnie. Catering składa się w tym przypadku z podanych na stolikach gorących napojów oraz małych porcji dań, które można skonsumować bez użycia sztućców (tzw. finger food). To menu odpowiednie na krótkie spotkania.
Nieco bardziej oficjalna od przerwy koktajlowej jest ta w formie bufetowej. Choć uczestnicy szkolenia wciąż obsługują się sami, zasiadają przy stole (nie mają jednak przypisanych miejsc). Firma musi zatem dysponować odpowiednio dużą przestrzenią. Zamówiony catering biznesowy może uwzględniać wyłącznie posiłki podawane na zimno. To również niedroga opcja z uwagi na brak profesjonalnej obsługi i możliwość wykorzystania jednorazowych sztućców. Ze względu na samoobsługowy charakter posiłku, ten rodzaj przerwy zdaje egzamin w przypadku grup liczących nie więcej niż 50 osób.
Gdy zależy nam na najbardziej pożywnym jedzeniu, możemy zdecydować się na pełen lunch. Obejmuje on zwykle kilkudaniowy posiłek i serwowany jest w porze obiadowej. Idealny jest na szkolenia całodniowe. Warto postawić tu na bogatą ofertę kulinarną i wziąć pod uwagę potrzeby i preferencje wszystkich uczestników. Na stole powinny znaleźć się m.in. potrawy:
W tym przypadku profesjonalny catering dla firm z siedzibą w Warszawie to nie tylko odpowiednio dobrane dania, ale i fachowa obsługa, która czyni ten typ przerwy bardziej oficjalnym.
Jeśli potrzebujesz cateringu na szkolenie w Warszawie lub okolicach, zapraszamy do skorzystania z naszych usług. Masz wątpliwości, która opcja będzie odpowiednia? Pracownicy firmy Melon Catering fachowo doradzą Ci, jaki rodzaj potraw będzie adekwatny do specyfiki organizowanego przez Ciebie wydarzenia. Zadzwoń do nas!